ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 2103243822

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αριθ. Πρωτ. 3783                                                    

Αθήνα  23-3-2022

           

Προς

τα Σωματεία μέλη της Π.Σ.Ε.

(Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σύλλογοι -Αδελφότητες)

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στην τακτική του συνεδρίαση της 22 Μαρτίου 2022 συζήτησε ζητήματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία και αποφάσισε ομόφωνα.

  • Αποδέχθηκε την γνωμοδότηση του συμπατριώτη μας δικηγόρου κ. Ελευθερίου Σεραφείμ σύμφωνα με την οποία η νομιμότητα των αντιπροσώπων των σωματείων μελών της ΠΣΕ για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία καθορίζεται ως εξής:
    1. Σωματεία των οποίων η θητεία των Δ.Σ. δεν έχει λήξει λαμβάνουν μέρος νομίμως με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, αρκεί τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα να κατατεθούν στην γραμματεία της ΠΣΕ μέχρι την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.
    2. Σωματεία των οποίων η θητεία έχει λήξει αλλά οι εκλεγμένοι τους αντιπρόσωποι στην ΠΣΕ είχαν νομιμοποιηθεί στην γραμματεία της ΠΣΕ την 1η Απριλίου 2019 λαμβάνουν μέρος νομίμως στις εκλογικές διαδικασίες με τους αντιπροσώπους αυτούς και μόνον αυτούς.
  • Σωματεία που έχουν εκλέξει αντιπροσώπους από τις Γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους δεν μπορούν με απόφαση του Δ.Σ. να τροποποιήσουν είτε να συμπληρώσουν την σύνθεση της αντιπροσωπείας τους.
  • Το Δ.Σ της ΠΣΕ αντιλαμβανόμενο την δυσχερή οικονομική κατάσταση των σωματείων–μελών τα οποία στη διάρκεια της πανδημίας δεν διοργάνωσαν εκδηλώσεις και είχαν αδυναμία επικοινωνίας με τα μέλη τους, αποφασίζει να διαγραφούν οι οφειλόμενες εισφορές προς την ΠΣΕ για τα έτη 2019 και 2020. Όσα σωματεία έχουν πληρώσει για τα έτη αυτά, τα σχετικά ποσά θα συμψηφιστούν με τις εισφορές των επόμενων ετών.
  • Το Δ.Σ ορίζει το παράβολο υποψηφιότητας σε 20 ευρώ ανά υποψήφιο.

 

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος                                         Σωτήρης Κολιούσης