ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 ΑΔ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα 23-03-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν06

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ στην τακτική του συνεδρίαση της 22 Μαρτίου 2022 μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Ενέκρινε το περιεχόμενο και τη μορφή της εκδήλωσης που προετοιμάστηκε από την επιτροπή γυναικών και αλληλεγγύης, την ημέρα της γυναίκας. Λόγω της νέας έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας, αποφασίστηκε η εκδήλωση να μαγνητοσκοπηθεί χωρίς κοινό και να αναρτηθεί στο κανάλι του you tube της ΠΣΕ, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε συνεργασία της επιτροπής και του προεδρείου του Δ.Σ.
  2. Αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Β. Κρομμύδα, γαμπρού απ’ εγγονή του αείμνηστου προέδρου του Δ.Σ. της ΠΣΕ και μεγάλου ευεργέτη Λευτέρη Μαντζίκα, να παρουσιαστεί το βιβλίο του, για τον πρόεδρο σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στις 13 Απριλίου 2022 και να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση.
  3. Αποδέχθηκε την πρόταση του συμπατριώτη, διακεκριμένου ανθρώπου του πολιτισμού, Νίκου Παπακώστα, να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ταξίδι ενός μοναχικού λύκου (με μικρές βιογραφικές ροκ ιστορίες)» στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών σε ημερομηνία και μορφή που θα καθοριστούν από κοινού με τον ίδιο.
  4. Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Χήτο –Κιάμο και τον Γ. Γραμματέα κ. Σωτήρη Κολιούση για την συζήτηση με τον ομότιμο καθηγητή κ. Βαγγέλη Αυδίκο για την συμβολή της ΠΣΕ στην υπό έκδοση βιβλίου του των απόντων του Κώστα Κρυστάλλη. Θεωρήθηκε ομόφωνα ως πολύ θετική ενέργεια, ότι η ΠΣΕ έχει καθήκον να βοηθήσει στην έκδοση και παραπέμπει την τελική απόφαση στο νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί να συνδιαμορφώσει με τον συγγραφέα τους τρόπους συμβολής της ΠΣΕ στην έκδοση.
  5. Τέλος το Δ.Σ. προβληματίστηκε σοβαρά για την διαδικασία συρρίκνωσης των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ηπειρο (εκτός Ιωαννίνων), την διάλυση των πρώην Τ.Ε.Ι. και την μεταφορά των τμημάτων στα Γιάννενα.

Για το θέμα θα εκδοθεί ειδική ανακοίνωση.  

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ