Αριθ. Πρωτ.3751

Αθήνα 31-01-2022

Το διά  ζώσης πολυαφιέρωμα της ΠΣΕ με τίτλο ‘’Ηπειρώτες εικαστικοί και λογοτέχνες’’, θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στο κτίριο Δ10 και στο  έναντι αυτού Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ, το χρονικό διάστημα από 22/02/2022 μέχρι 01/03/22. Συγκεκριμένα την Τρίτη 22/02/22 και την Τετάρτη   23/02/22, θα γίνει η συγκέντρωση των έργων των εικαστικών και των βιβλίων των λογοτεχνών και παράλληλα το στήσιμο της έκθεσης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό  από την Πέμπτη 24/02/22 μέχρι και την Δευτέρα 28/02/22, από 10.00 έως 21.00.Το κατέβασμα της έκθεσης και η απομάκρυνση των έργων και των βιβλίων θα γίνει την Τρίτη 01/03/22, από τις 08.00 το πρωί, μέχρι της 15.00.

Στο αφιέρωμα  αυτό παίρνουν μέρος  139 εικαστικοί, 109 λογοτέχνες, 6 Πινακοθήκες και Μουσεία της Ηπείρου και 3 Πνευματικά Ιδρύματα.

Οι εικαστικοί που θα λάβουν μέρος στο αφιέρωμα αυτό  θα συμμετάσχουν με ένα έργο ο καθένας, οι μεν ζωγράφοι  διαστάσεων μέχρι 70χ100εκ. έτοιμο για ανάρτηση, οι δε γλύπτες με ένα γλυπτό ανάλογων διαστάσεων, μαζί με τη βάση του εφ όσον χρειάζεται. Οι λογοτέχνες με δυο βιβλία τους  και οι Πινακοθήκες τα Μουσεία και τα Ιδρύματα με υλικό που θα επιλέξουν οι υπεύθυνοι τους. Οι εικαστικοί δημιουργοί, μπορούν να φέρουν τα έργα τους για την έκθεση με έναν από τους ακόλουθους δυο  τρόπους.

1. Όσοι είναι στην Ήπειρο μετά από συνεννόηση με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών Ηπείρου κ. Ευδοκία Παπαγεωργίου τηλ.: 2651081316-6947931593, να παραδώσουν τα έργα τους στην ίδια, μέχρι την Σάββατο 19/02/2022 και εμείς θα φροντίσουμε για την τελική μεταφορά. Όσοι δημιουργοί έχουν έδρα την Πάτρα, μπορούν να παραδίδουν τα εικαστικά έργα τους( και τα βιβλία), στο Πνευματικό Κέντρο ‘’Το Σπίτι του Ηπειρώτη’’ στην υπεύθυνη κα Μαντώ Κάτσιου με κιν. τηλ. 6977446506 και εμείς  θα φροντίσουμε  για την παραλαβή  και επιστροφή τους.
  2. Οι διαμένοντες στην Αθήνα αλλά και αλλού, μπορούν να πάνε τα έργα τους είτε στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15,ΤΚ 10552, 7ος όροφος, στην Πλατεία Κοτζιά και να τα παραδώσουν στη Γραμματεία στην κα Όλγα Φώτη  κάθε εργάσιμη μέρα από ώρα 09.00-15.00, κατά το χρονικό διάστημα από τη Τετάρτη  09/02/22 μέχρι και τη Δευτέρα 21/02/22.Τα μεγάλων διαστάσεων γλυπτά θα παραδοθούν την Τρίτη  22/02/2022, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από ώρα 09.00 έως 15.00.Στην περίπτωση που κάποιος από τους γλύπτες αδυνατεί να μεταφέρει το γλυπτό του, αυτό μπορεί να γίνει από άτομα της Πανηπειρωτικής.

Αντίστοιχα οι λογοτέχνες  είτε  θα φέρουν  οι ίδιοι  τα έργα τους δια ζώσης στα γραφεία της ΠΣΕ η θα τα στείλουν ταχυδρομικά  έγκαιρα  για να φθάσουν  στα γραφεία της ΠΣΕ, μέχρι το αργότερο  τη Δευτέρα  21/02/2022.

Ύστερα από τα παραπάνω εκτεθέντα  από σας όλους  ζητάμε  τα ακόλουθα.

1. Να ενημερώσετε τα μέλη σας για τις μέρες και ώρες λειτουργίας του αφιερώματος.
  2. Να προτείνετε άτομα από το σωματείο σας, που θα μπορέσουν να προσφέρουν εθελοντικά, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκδήλωσης, πρακτική βοήθεια, για την επιτυχή υλοποίηση της δια ζώσης αυτής σπουδαίας δράσης.
  3. Να επισκεφθείτε μαζικά το δια ζώσης αφιέρωμα, σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού προς το σπουδαίο έργο όλων των  Ηπειρωτών  δημιουργών  εικαστικών και λογοτεχνών, αλλά  και προς τη σπουδαία επίσης πολιτιστική και αναπτυξιακή προσφορά  των Πινακοθηκών, Μουσείων και Πνευματικών Ιδρυμάτων.

Για οποιαδήποτε απορία  η διευκρίνηση καλέστε στη  Γραμματεία της ΠΣΕ, την κα Όλγα Φώτη, στα τηλ. 2103243822, 2103241137 η στο email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας