ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 Α’ Δ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα   25-11-2021

Βία κατά γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα η οποία έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1991, ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η απεχθέστατη αυτή πράξη καταργεί και διαλύει κάθε έννοια δικαιώματος και κάθε συζήτηση για ανθρώπινη υπόσταση και αναγνώριση της προσωπικότητας του ατόμου.

Το έγκλημα αυτό ασφαλώς είναι απόλυτα κατακριτέο.

Ο πολιτισμός κάθε λαού και κάθε κοινωνίας εξαρτάται και από τη θέση της γυναίκας.

Τα περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας που συντάραξαν τον τελευταίο καιρό την ελληνική κοινωνία προκαλούν αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη. Παράλληλα όμως προάγουν την ανησυχία και τον προβληματισμό για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ο προβληματισμός αυτός μας οδηγεί στα προληπτικά μέτρα που κυρίως αφορούν την παιδική ηλικία. Η λειτουργία της οικογένειας στη βάση των δημοκρατικών αρχών, το παράδειγμα, η διδασκαλία από τους φορείς αγωγής, η ισότητα και η αναγνώριση της προσωπικότητας και περισσότερο το δικαίωμα στη ζωή κάθε ανθρώπου πρέπει να γίνει βίωμά τους. Από την άποψη αυτή η προσφορά των Συλλόγων-μελών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας είναι μοναδική αφού μεταλαμπαδεύουν, και κάνουν κοινωνούς τους νέους, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα και, γενικότερα, τον Ηπειρώτικο πολιτισμό.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στηριζόμενη στις πατροπαράδοτες Ηπειρώτικες πολιτιστικές αξίες υψώνει τη φωνή της και τονίζει ότι η έμφυλη βία είναι στο χέρι μας να εξαλειφθεί. Είναι αναγκαιότητα.

Χρέος και οφειλή στην Ηπειρώτισσα γυναίκα που κράτησε στη ράχη της ζαλίκα όλη την Ελλάδα. Στην Ελληνίδα. Πανανθρώπινο χρέος, αν θέλουμε “να λεγόμαστε άνθρωποι”.

25 Νοεμβρίου 2021

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ