ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 Α’ Δ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα   16-11-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1973

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση, στοιχειοθετημένη από το αγωνιστικό πάθος της νεολαίας και τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ήταν αληθινά η δημοκρατική και αποφασιστική αντίδραση του λαού κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία την 21η Απριλίου 1967 είχε επιβάλει το στυγνό δικτατορικό καθεστώς.

Το Πολυτεχνείο συνιστά μέγιστη στιγμή αντίστασης του λαϊκού κινήματος και οποιοσδήποτε εορτασμός του είναι ανάγκη να διακρίνεται από την αγωνιστικότητα και τον έντονο προβληματισμό για την προκοπή του τόπου.

Γέννησε πρότυπα συμπεριφοράς, αυτοθυσίας και ήθους, χρήσιμα για την ειρηνική πολιτική ζωή.

Το Πολυτεχνείο δεν αφορά μόνο το παρελθόν. Αφορά και το παρόν αλλά και το μέλλον, γιατί η αντίσταση στη διάρκεια της δικτατορίας ήταν και παραμένει αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι μια διαρκής πράξη εγρήγορσης, γιατί σήμερα αδήριτη καθίσταται η ανάγκη να προσπαθούμε, να αγωνιζόμαστε και να μην εφησυχάζουμε, για να είμαστε βέβαιοι ότι ποτέ πια δεν θα ανθίσει σ’ αυτόν τον τόπο ο φασισμός.

Η ΠΣΕ χαιρετίζει τον αγώνα της νεολαίας για Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας μετέβη στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου κατέθεσε στεφάνι.

16 Νοεμβρίου 2021

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ