ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και με δεδομένη την επιθυμία του συνόλου των μελών να συμμετάσχουν, αλλά τα τεχνικά προβλήματα στάθηκαν εμπόδιο .για την συμμέτοχη όλων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλέξης Τσέκας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε για το υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης της ΠΣΕ, τον πρόεδρο Μάκη Κιάμο και τον Γενικό Γραμματέα Σωτήρη Κολιούση, για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΠΣΕ αναφέρθηκε στον απολογισμό του ΔΣ και τις προγραμματιζόμενες δράσεις εν μέσω πανδημίας, όπως αυτές γνωστοποιήθηκαν πρόσφατα, καθώς και στην ανάγκη επαναδραστηριοποίησης των Αδελφοτήτων και Συλλόγων μελών της ΠΣΕ. Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτησε τη σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποδοχή, τη στήριξη αλλά, κυρίως, τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες δράσεις της ΠΣΕ από τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες και τις Ενώσεις - μέλη της.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε την κρισιμότητα των καιρών με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη να μη κοπεί το νήμα ΠΣΕ και Ομοσπονδιών με τις Αδελφότητες. «Η επικοινωνία και οι συλλογικές δράσεις είναι το άπαν», είπε χαρακτηριστικά. Εξήρε δε την πληρότητα ύλης και θεματολογίας και την απρόσκοπτη έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Πανηπειρωτικής, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος, παραχωρώντας στην ΠΣΕ, οπότε αυτό ζητηθεί, το ιστορικό αρχείο δράσεων της Ομοσπονδίας Μουργκάνας. ( Κείμενα φωτογραφίες βίντεο.)

Η Ομοσπονδία Μουργκάνας ανέφερε, ανέστειλε τις δράσεις, αλλά δεν «κατέβασε ρολά». Με την έναρξη της πανδημίας, την Άνοιξη του 2020, εκδώσαμε ανακοινώσεις απηχώντας τις ανάγκες όλων μας για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου τομέα της υγείας, και ειδικότερα στον τόπο μας.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τα προεδρεία των Αδελφοτήτων όσο και με τον Δήμο Φιλιατών όπου ανήκουμε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων δυσχερών στην περιοχή μας

Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήσαμε διευρυμένη με τους προέδρους των Αδελφοτήτων συνεδρίαση του ΔΣ για την εκτίμηση της όλης κατάστασης με τα έως τότε δεδομένα..

Αναλάβαμε μία σειρά παρεμβάσεων με πιο πρόσφατη αυτήν στο μείζον ζήτημα της κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες -μετά από το αντίστοιχο της Τράπεζας Πειραιώς, -και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση για την περιοχή μας.

Τόνισε ότι ο απολογισμός και προγραμματισμός του ΔΣ της ΠΣΕ έχουν θετικό πρόσημο και ιδιαίτερα στις τωρινές συνθήκες. Επικρότησε το πνεύμα σύμπνοιας και συμπόρευσης που διαπνέει τις δράσεις και το πρόγραμμα της ΠΣΕ

Ο Νίκος Παπαθανασίου, Αναπληρωτής Ταμίας της ΠΣΕ παρουσίασε τα βασικά σημεία του Απολογισμού - Προγραμματισμού και επίσης τόνισε ότι μετά από δεκαετίες παρουσιάσθηκε γραπτό κείμενο απευθυνόμενο στις Ομοσπονδίες, στα ΔΣ και στους αντιπροσώπους προς έγκριση. «Συνιστά δημοκρατική λειτουργία και σεβασμό όλων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζήκος Κόντης, Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Περιστερίου τόνισε ως ιδιαίτερα θετική την προβολή των δραστηριοτήτων από το κανάλι της ΠΣΕ στο YouTube διατυπώνοντας την αναγκαιότητα της αμφίδρομης επικοινωνίας των συλλόγων με το ΔΣ της ΠΣΕ

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν εν πολλοίς και οι άλλες τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που όμως δυστυχώς, λόγω αδυναμίας της σύνδεσης. ακουστήκαν ελάχιστα.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα απευθυνθεί σε όλα τα ΔΣ των Αδελφοτήτων και στους αντιπροσώπους να συνεδριάσουν, να αναδείξουν προβληματισμούς και νέες δράσεις ,να εγκρίνουν τον απολογισμό και σε πνεύμα συμπόρευσης να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες αμφίπλευρης επικοινωνίας όπως αναφέρονται στο προγραμματισμό (Εφημερίδα ΠΣΕ, Ιστοσελίδα, Κανάλι στο ΥouTube, Facebook κ.ά.)

Αθήνα 29 Νοεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

      Αλέξης Τσέκας        Δημήτρης Κανακόπουλος