ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 ΑΔ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα 4-03-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν04

«ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

Το ΔΣ της ΠΣΕ στη συνεδρίαση του της 1ης Μαρτίου 2022 συζήτησε την κατάσταση που εξελίσσεται στην Ουκρανία με την εισβολή των Ρώσων και τις διεθνείς αντιδράσεις. Καταδικάστηκε απερίφραστα η απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση-εισβολή της Ρωσίας και παράλληλα δηλώθηκε ο αποτροπιασμός για τις ενέργειες των δυνάμεων εκείνων που συνδαυλίζουν τον πόλεμο και λειτουργούν αποτρεπτικά για την παγίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Οι Ηπειρώτες, που τόσα έχουμε υποστεί από τους πολέμους και τη ναζιστική κατοχή, με τις χιλιάδες εκτελεσμένους, τα δεκάδες μαρτυρικά χωριά, θεωρούμε ότι ο πόλεμος, κάθε πόλεμος, είναι το αποτέλεσμα ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων οικονομικών συμφερόντων των ισχυρών, αιτία συμφορών, καταστροφής και αναίρεσης κάθε έννοιας ειρήνης και ανθρωπισμού. Η τραγωδία του λαού της Ουκρανίας σήμερα, της Κύπρου και της Γιουγκοσλαβίας χθες, μας δείχνουν ότι μετά από 75 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ένας νέος πόλεμος ''χτυπά'' την ''καρδιά'' της Ευρώπης, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το αύριο για τους λαούς είναι αβέβαιο.

Συμπάσχουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας  στην τραγωδία που εξελίσσεται σε βάρος του λαού της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και ομογενείς μας. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετέχει με κανέναν τρόπο στη αιματοχυσία. Η υπόθεση της ειρήνης αφορά κάθε λαό, κάθε άνθρωπο. 

 «Πιο πέρα είναι ένα σπίτι που καίγεται. | Κι ύστερα ένα άλλο. | Κι ύστερα το δικό σου». [Γιάννης Ρίτσος]»

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ