Αριθ. Πρωτ. 3729

Αθήνα  22-10-2021

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ΔΣ της ΠΣΕ, οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές, δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στο αίτημα μας, επικαλούμενοι την αλλαγή του πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ, για παράταση της θητείας των οργάνων των συλλόγων μας, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία και εκ των πραγμάτων καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη η σύγκληση των οργάνων και κυρίως η προκήρυξη και διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικών Γενικών Συνελεύσεων.

Συνεπώς αναδεικνύεται ως άκρως επείγουσα η ανάγκη ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, αδελφότητες) των οποίων έχει λήξει η θητεία στη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχουν κάνει εκλογές, να προκηρύξουν έως και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 Γενική Συνέλευση και εκλογές σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού τους.

Δηλαδή το ΔΣ του σωματείου (Ομοσπονδία, ένωση, αδελφότητα) να συνέλθει μέχρι 31/10/21και να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση εντός μηνός από την δημοσίευση της πρόσκλησης.

Στην προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να αναφέρεται ρητά εκτός από την ημερομηνία και ώρα και ο χώρος και τα θέματα της ΓΣ. Επίσης να αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία (50+1 των ταμειακά εντάξει μελών) η ΓΣ θα επαναληφθεί μετά από όσες μέρες ορίζει το καταστατικό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ορισμένα καταστατικά σωματείων προβλέπουν και 2 επαναλήψεις. Υπόδειγμα πρακτικού ΔΣ για την προκήρυξη των εκλογών στέλνουμε συνημμένα. Επίσης συνημμένα θα βρείτε και υπόδειγμα πρακτικού Γενικής Συνέλευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι σχετικές διατάξεις του καταστατικού σας, που ίσως αναφέρουν ότι οι εκλογές γίνονται πχ κάθε 2 χρόνια τον Ιανουάριο είτε τον Μάϊο κλπ  δεν έχουν ισχύ στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει ήδη λήξει η θητεία των οργάνων και έχει παραταθεί με κυβερνητική απόφαση ως 31/10/21.

Η ανάγκη της δημοσίευσης της προκήρυξης των εκλογών μπορεί να καλυφθεί και με την ανάρτηση της στην ιστοσελίδα της ΠΣΕ, αρκεί να σταλεί στο email της ΠΣΕ (όχι στο facebook) μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2021. Τα γραφεία της ΠΣΕ στην Κλεισθένους 15 και στην Γ’ Σεπτεμβρίου 18 είναι στη διάθεση των σωματείων για τη διενέργεια της ΓΣ.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ και η γραμματεία της Συνομοσπονδίας θα είναι στη διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος                                          Σωτήρης Κολιούσης

Μπορείτε να βρείτε το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΣ εδώ