Πανηγυρικά έληξαν στα Ιωάννινα, την Κυριακή 21 Αυγούστου, οι εργασίες του 7ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, το οποίο αγκαλιάστηκε πάνω από χίλιους συνέδρους Ηπειρώτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Οι απόδημοι Ηπειρώτες έδωσαν δυναμικά το παρόν και απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι όταν η γενέτειρα τούς χρειάζεται ανταποκρίνονται πάντα με θέρμη και ενθουσιασμό.

Η παρουσία τόσο των εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Εκκλησίας, των εκπροσώπων των κομμάτων, των Ηπειρωτών βουλευτών, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, καθώς και η παρουσία εκπροσώπων διάφορων φορέων και δεκάδων Ηπειρωτών που προσήλθαν και τις τρεις μέρες του συνεδρίου, για να ακούσουν, να ακουστούν, να μιλήσουν για τα φλέγοντα ζητήματα της Ηπείρου έδειξε ότι το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος πέτυχε το στόχο του. Έδειξε ότι οι Ηπειρώτες ενωμένοι έχουν τη δύναμη να προχωρήσουν δυναμικά την υπόθεση της ανάπτυξης της Ηπείρου.

Οι περίπου 80 εισηγήσεις των παρευρισκομένων ομιλητών και οι πολλές άλλες παρεμβάσεις συνέδρων πάνω στους κεντρικούς θεματικούς άξονες του συνεδρίου (Αναπτυξιακές Πολιτικές και Οικονομία, Πολιτισμός, Παιδεία και Τεχνολογίες, Υγεία και Αλληλεγγύη, Περιβάλλον, Κληροδοτήματα, Τουρισμός και έργα υποδομής, Ήπειρος και Ηπειρωτική Αποδημία, Βόρειος Ήπειρος) έθιξαν τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τον κάθε Ηπειρώτη και αποτέλεσαν πεδίο σοβαρού προβληματισμού. Ακούστηκαν γόνιμες προτάσεις, εμπνευσμένες ιδέες, εφαρμόσιμες λύσεις. Κοινός τόπος όλων μας η διεκδίκηση για μια ορθολογιστική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του και την υποστήριξη τους, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης , της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, τους Ηπειρώτες βουλευτές, τους Συλλόγους και τις Αδελφότητες της Ηπείρου. Ευχαριστούμε τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης, που βοήθησαν στην προβολή του συνεδρίου και των αιτημάτων των Ηπειρωτών για πρόοδο και ανάπτυξη. Ευχαριστούμε τους χορηγούς του Συνεδρίου για τη σημαντική τους συνδρομή στην πραγματοποίηση του 7ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου.

Ευχαριστούμε τους απόδημους συμπατριώτες μας για τη ουσιαστική συμβολή τους. Ευχαριστούμε, τέλος, όλους όσους στήριξαν – με οποιοδήποτε τρόπο - την προσπάθεια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για την υλοποίηση αυτού του Συνεδρίου για την ανάπτυξη και την πρόοδο, για να ακουστεί η Ηπειρώτικη φωνή.